DVD Box René Wingelaar & Friends - The Ramblin' Dreamer

Bestelinformatie voor deze DVD box.


Kosten
De DVD box met drie DVD's waarop ruim 8 uur uniek videomateriaal is verzameld, kost € 20,00 plus verzendkosten, tevens vragen wij een donatie voor een spaarpotje voor de kinderen van René, en geven als suggestie een bijdrage van € 10,00.

Voor onze Denverdag artiesten waarvan een optreden is opgenomen in de DVD-box geldt een korting van 50% (€ 10,00).

De DVD box is in een beperkte oplage geproduceerd. Stuur daarom voor betaling een mail om te verifiëren of er nog een exemplaar beschikbaar is.

Bestellen in Nederland:
De verzendkosten voor één DVD box bedragen € 3,00 en voor twee of meer boxen € 4,00.
U kunt de DVD box bestellen door het overmaken van € 23,00 plus uw donatie op bankrekeningnummer IBAN NL95INGB0004141374 (BIC INGBNL2A).tnv M. ten Brug te Zoetermeer.
Vermeld hierbij uw adres. De DVD-box wordt na betaling toegestuurd.

Bestellen buiten Nederland:
De verzendkosten voor één DVD box bedragen € 6,00, voor twee of meer boxen € 11,00.
Vermeld bij uw betaling uw adres of stuur dit in een aparte mail.

U kunt de DVD-box bestellen door het overmaken van € 26,00 plus uw donatie op het bankrekeningnummer
IBAN NL95INGB0004141374 (BIC INGBNL2A).
Betalingen in Euro's, eventuele bankkosten voor uw rekening.

Ook kan het bedrag volgens dezelfde condities gestort worden via paypal account concert@constantmotion.nl. Gebruik hiervoor de optie privébetalingen en betaal niet via uw creditcard.
Indien u met Paypal via uw creditcard betaalt, of als u niet aangeeft dat het gaat om een privébetaling, voeg dan € 2,00 toe voor de bankkosten.

Binnen Europa sturen wij standaard een DVD-box volgens het PAL formaat, daarbuiten volgens het NTSC formaat.
Wenst u een DVD in een ander formaat vermeld dit dan bij de betaling of voorafgaand per mail.

Tekst op de inlay:

Negentienvijfenzeventig was een opmerkelijk jaar in Nederland.

Allereerst werd de John Denver Fan Club, later hernoemd in The World of John Denver, opgericht op 1 juni. Kort daarop gevolgd door een andere belangrijke gebeurtenis - de geboorte, op 14 augustus, van een jongetje dat René Wingelaar genoemd werd.

René trad voor het eerst op bij een Denverdag, op 3 november 1990. Hij was toen nog maar vijftien jaar oud - en zoals we zeggen, geschiedenis werd geschreven. En wat een geschiedenis! Gedurende een periode die meer dan twee decennia duurde, trad René zeventien keer op bij een Nederlandse Denverdag.

Deze unieke video collectie vertelt veel over die geschiedenis. Gedurende die tijd werden negen van René's optredens opgenomen (1992-1995, 2007, 2009-2012), en deze opnames met wisselende opnamekwaliteit zijn samengebracht in deze DVD box - tezamen met enkele bonus clips.

In René's eigen woorden (Nederlands, met Engelse ondertitels) wordt het verhaal verteld van een opmerkelijke zanger - over zijn leven, zijn familie, zijn interesses en de liefde die hij had voor de muziek van John Denver. Hij zong zoveel liedjes van John Denver bij deze gelegenheden, en meestal die nummers die onbekend zijn bij het grote publiek.

Enkele van René's optredens waren solo, maar in 2007 speelde hij met zijn band Nickels and Dimes. Vaak ook speelde hij samen met zijn mede Denverdag artiesten - Jan Boezen, Guido Bos, John Adams, Leon van der Meer, Esther van der Spek en Jerry Kooyman, om er maar een paar te noemen. Natuurlijk waren er meer, maar te veel om hier allemaal te noemen.

René was zelf een getalenteerde songwriter. Hij schreef ongeveer twee honderd liedjes en speelde enkele daarvan op de Denverdagen. Natuurlijk zijn deze nummers ook opgenomen in deze collectie.

Deze DVD compilatie vertelt voor een deel ook het verhaal van een unieke club - één die uitgroeide tot een familie door keuze, en verder doorgroeide dan, maak ook als een direct gevolg van, de adoratie van haar idool. Het overleefde het vroegtijdig overlijden van haar held op 12 oktober 1997 - en zal ook het vroegtijdig overlijden van één van haar meest geliefde artiesten op 3 oktober 2012 overleven.

We gaan door.
Maar vanuit een enorme waardering, zullen we ook herinneren.